Een methode is leuk, maar het kind weet het beter

door | 20 nov 2017 | 0 Reacties

Charlotte Visch, 2017
To Know-how to Change: het kind weet ‘t, kan ‘t en doet ‘t


Inleiding
“Heb je het gelezen? Of gezien op het nieuws? Er is een hele nieuwe methode ontwikkeld om mensen van hun angst af te helpen!”, vertelt een enthousiaste collega uit het reguliere hulpverleningscircuit. “Uit onderzoek blijkt  dat ze bij 82 % van de mensen succes hebben. Goed, hè?” zegt ze en kijkt blij rond. “En die andere 18 % dan? Hoe komt het dat het bij hen  niet werkt? En is dat niet heel erg?” vraag ik. Als antwoord op mijn opmerking word ik meewarig aangekeken en zegt ze me verbeten: “Nou, het is wel een wetenschappelijke methode, hoor!” “Maar waarom werkt het bij 82% van de mensen wel en bij 18 % niet? Wil je dat niet weten?” probeer ik nog. Maar ze is al weg.
Je kunt meer lezen over ‘Een methode is leuk, maar een kind weet het beter’, download het gehele artikel.