Aanbod voor scholen

‘Sleuteltraining Hartgrondig Opvoeden’ in jouw school

Scholen kunnen (met de trainer van hun keuze, zie het overzicht) de sleuteltraining Hartgrondig opvoeden aanbieden aan de ouders van hun leerlingen. De training bestaat uit 6 praktische lessen (basis) rondom ongehoorzaamheid, zeuren, ruzie, liegen, geweld en ‘jij en je rol als opvoeder’.

Voor wie? Voor  iedere opvoeder (ouder, leerkracht) van deze school, die anders en beter contact wil met zijn/haar kind of leerling.

Materialen: schoudertas met logo, opvoedersboek, toegangscode tot ChildConsult filmpjes gedurende het schooljaar (om thuis/in de vergadering nog eens na te kijken) en 6 Sleutelkaarten waar de info op is samengevat.

De sleutel tot je kind
Iedere opvoeder en leerkracht schaft zelf het boek ‘De sleutel tot je kind’ (€ 21,95) aan via de boekhandel of rechtstreeks bij de uitgever.
 
Trainingstijd: elke les duurt 2,5 uur
Inschrijven: via de website van de trainer (zie overzicht)
Richtprijs: € 2.700,- (in 2015) voor 6 lessen voor maximaal 20 deelnemers. De kosten blijven relatief beperkt doordat de school voor accommodatie zorgt.

Deze trainingen zijn gebaseerd op de visie van Charlotte Visch waarbij het recht van kinderen op liefdevolle opvoeders de basis vormt. Kinderen hebben recht op liefdevolle, perfecte, fantastische opvoeders, die precies op het juiste moment het goede doen, zodat de kinderen uit kunnen groeien tot evenwichtige, warme mensen. Een mooi streven dat waarschijnlijk nooit wordt gehaald, maar wel het baken is waarop deze opvoedtraining koerst.

De inhoud van de opvoedtraining

Respectvol opvoeden van kinderen hier gaat het om bij Hartgrondig opvoeden. Doel: kinderen opvoeden (begeleiden) in gelijkwaardigheid.